Balta duona su sezamais ir kmynais

Paskelbė Rasa, 2012/02/24

Baigėsi pirktinis batonas, o kodėl neišsikepus? Paprasta ir tikras gardumėlis 🙂

  • 1 kg. kvietinių miltų;
  • 0,6 l. vandens;
  • 200 g. sezamo sėklų;
  • 2 š. kmynų;
  • 2 š. cukraus;
  • 2 š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 š. druskos;
  • 21 g. / 3 š. džiovintų mielių;

Mieles sumaišome su 1 stikline miltų, 1 stikline drungno vandens ir paliekame šiltai kilti bent 30 minučių (jei netingiu, palieku valandai). Supilame likusį vandenį, aliejų, suberiame prieskonius ir maišydami, beriame miltus. Beliko suberti sezamo sėklas, kmynus ir gerai išminkyti. Tešlą įdedame į kepimo formą ir 1 valandai dar paliekame kilti. Kepame 40 – 60 minučių 180 ⁰C.

balta duona su šaldytomis braškėmis

Ką tik iškepta duona su šaldyta braškių uogiene – pasaka 😉

Panašūs įrašai:

Bananinis ryžių pudingas
Kondensuoto pieno pyragaičiai
Vištiena su špinatais ir pelėsiniu sūriu
Karamelizuoti riešutai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *