Bananų ir medaus duonelė

Paskelbė Rasa, 2012/02/12

Tešlai:

  • 4 bananų;
  • ½ kg. kvietinių miltų;
  • 150 ml. medaus;
  • 10 g. džiovintų arba 20 g. šviežių mielių;
  • 1 š. cukraus;
  • 1 š. cinamono;
  • 1 a.š. druskos;
  • 1 a.š. imbiero;
  • 1 a.š. maltų gvazdikėlių;

Papildomai galima įdėti 100 g.:

  • džiovintų bananų;
  • razinų;
  • riešutų;
  • šokolado;
  • fantazijos 🙂

Bananus sumalame ir įpilame šiek tiek vandens, kad būtų skystesnė masė. 1 stiklinę miltų sumaišome su mielėmis, įpilame 1 stiklinę bananų tyrės, išmaišome ir pastatome šiltai kilti bent 30 minučių. Į likusią bananų tyrę suberiame prieskonius, supilame medų ir išmaišome. Iškilusią tešlą sumaišome su likusia bananų tyre. Suberiame likusius miltus, gerai išminkome ir įdėję į kepimo formą paliekame kilti 1 valandai. Aptepame dar medumi ir kepame 180 ⁰C  30 minučių.

Panašūs įrašai:

Morkų ir bananų pyragas su šokolado gabaliukais
Aštri pica su malta mėsa
Svogūnų pyragas
Karamelizuoti riešutai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *