Bulvių ir svogūnuose marinuotos mėsos apkepas

Paskelbė Rasa, 2013/08/19

4 porcijoms:

  • 0,4 kg mėsos;
  • 2 – 3 bulvių;
  • 4 svogūnų;
  • ½ galvos česnako;
  • 50 g. sviesto;
  • 1 š. prieskonių mėsai;
  • 1 š. provanso žolelių mišinio: raudonėliai, bazilikai, mairūnai, dašiai, levandos, rozmarinai, čiobreliai, kalendros;
  • ½ a.š. druskos;
  • žiupsnelio juodųjų pipirų.

Paruošimas:

  1. Nuluptus svogūnus, česnako skilteles susmulkiname iki vientisos masės – košelės.
  2. Suberiame prieskonius, išmaišome.
  3. Į indą pilame masę ir sudedame supjaustytą gabaliukais mėsą arba faršą.
  4. Paliekame bent pusdieniui marinuotis.
  5. Supjaustome bulves plonais griežinėliais arba sutarkuojame.
  6. Supilame ištirpintą sviestą į kepimo indą, sudėliojame bulvių griežinėlius, apibarstome druska.
  7. Sudedame mėsos gabaliukus su svogūnų košele.
  8. Uždengiame folija ir kepame 180 ⁰C – 50 min

Panašūs įrašai:

Kondensuoto pieno pyragaičiai
Morkų ir bananų pyragas su šokolado gabaliukais
Svogūnų sriuba
Svogūnų pyragas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *