Gardėsis su karamele ir tamsiuoju šokoladu

Paskelbė Rasa, 2012/03/04

Kalorijų bomba iš knygos „Šokoladas“ 🙂

Pagrindui:

  • 225 g. kvietinių miltų;
  • 180 g. sviesto;
  • 50 g. cukraus;
  • 1 a.š. kepimo miltelių;
  • ½ a.š. vanilės ekstrakto;
  • ¼ a.š druskos;

Aptepui:

  • 400 g. saldinto kondensuoto pieno;
  • 250 g. juodojo šokolado;
  • 125 g. sviesto;
  • 100 g. cukraus (nors ir be jo saldu turėtų būti :));
  • 2 š. klevų sirupo;

Gardėsis su karamele ir tamsiuoju šokoladu

Suplakame išlydytą sviestą su cukrumi, suberiame likusius ingredientus ir išmaišome. Paskirstome tolygiai tešlą kepimo formoje (~1 cm storio), kepame 15 – 30 minučių (priklausomai nuo storumo) 170 ⁰C.

Į ištirpintą sviestą, suberiame cukrų, išmaišome. Supilame kondensuotą pieną, klevų sirupą, maišydami užviriname ir verdame ~5 minutes, kol pakankamai sutirštės. Kai šiek tiek atvėsta, užtepame ant sausainio.

Ištirpiname šokoladą dvigubame puode virs verdančio vandens. Užpilame ant aptepo, tolygiai paskirstome ir paliekame bent 30 minučių atvėsti. Ragaujame 🙂

Pastaba: supjaustyti prieš dedant į šaldytuvą, nes po to skilinės šokoladas.

Panašūs įrašai:

Lazanija lietuviškai
Bananų ir medaus duonelė
Aštri pica su malta mėsa
Morkų su bananais pieno kokteilis

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *