Kaukazietiškų slyvų džemas

Paskelbė Rasa, 2013/08/26

Sumąsčiau virti uogienę garpuodyje ir labai džiaugiausi, kad jo puodas talpus, nes buvo pilnut pilnutėlis 🙂

~6 L uogienei:

  • 4,2 kg kaukazietiškų slyvukų;
  • 1 kg obuolių;
  • 1,8 – 2 kg cukraus;
  • 1 stikl. vandens (nes virsim garuose);
  • vanilės.

Paruošimas:

  1. Verdame garuose slyvukus apie 30 min.
  2. Maišome suminkštėjusias uogas, kol kiaurasamtyje lieka, tik kauliukai 🙂
  3. Išdorotus obuolius sudedame į puodą.
  4. Maišome uogienę ant vidutinės ugnies 30 min.
  5. Kai jau bus norimo tirštumo, suberiame cukrų ir dar kelias minutes maišome.
  6. Supilstome į tarą 🙂

P.S.: uogienė su rūgštele, tad visai tinka kaip padažas prie vištienos.

Panašūs įrašai:

Kugeliukai
Sriuba su „wakame“ ir lydytu sūriu
Bananų ir medaus duonelė
Svogūnų pyragas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *