Kiaušininis likeris

Paskelbė Rasa, 2012/12/13

Ieškojau šventinio likerio recepto, patiko Sezoninės virtuvės tinklalapyje rastas advokato receptas. Gal kiek stiprokas pasirodė, bet daugiau pasaldinus pats tas 🙂

~1L. likeriui:

  • 0,4 l. degtinės;
  • 400 g. saldaus kondensuoto pieno;
  • 6 – 7 kiaušinių trynių (geriausiai tiktų kaimiški rudi kiaušiniai);
  • 1 stikl. rudojo cukraus (geriau pudra);
  • 1 – 2 š. vanilinio cukraus arba kelis lašus vanilės ekstrakto.

Kiaušininis likeris

Paruošimas:

  • atskiriame kiaušinio trynius, suplakame su cukrumi.
  • supilame kondensuotą pieną, išplakame;
  • supilame degtinę, išplakame;
  • supilame į paruoštą butelį;
  • paliekame šaltai pastovėti bent nakčiai, bet geriausia palikti savaitei, su laiku spalva intensyvėja.

Panašūs įrašai:

Ruginė duona su džiovintais vaisiais ir riešutais
Braškiniai maskarponės ledai
Klasikinis sūrio suflė
Koldūnai

2 komentarai

  1. Medeja parašė:

    Ech..priminei.. Labai megdavau toki likeri, bet kai cia degtine laaabai brangi tai tikriausiai pigiau butu iskart pirkt advokato likerio buteli 😀

    • Rasa parašė:

      Na nereik naudoti brangiausios degtinės 😉 Preliminariai paskaičiavus, tai daugmaž panaši kaina kaip parduotuvėje, tik kiekiai skiriasi. Bet, jei tingisi gaminti, tai aišku geriau pirkti gatavą 🙂

Atsakyti Rasa

Komentuoti: Rasa Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *