Klasikinis sūrio suflė

Paskelbė Rasa, 2013/02/17

Iš „The World Encyclopedia of Cheese“ knygos.

2 – 3 porcijoms:

  • 200 ml. pieno;
  • 50 g. sviesto;
  • 50 g. Čederio sūrio;
  • 25 g. Parmezano sūrio;
  • 5 kiaušinių baltymų;
  • 4 kiaušinių trynių;
  • 3 š. kvietinių miltų;
  • 2 – 3 š. džiūvėsėlių;
  • ½ a.š. garstyčių;
  • ½ a.š druskos;
  • žiupsnelis aštrios paprikos, juodųjų pipirų.

Klasikinis sūrio suflė

Paruošimas:

  1. Ištirpiname sviestą, ištepame indelių sieneles ir užbarstome džiūvėsėliais.
  2. Kaitiname pieną, supilame likusį sviestą. Maišome ant mažos ugnies, suberiame miltus, druską, pipirus, įdedame garstyčių, kol sutirštės.
  3. Išjungus ugnį, suberiame Čederio sūrį ir pusę kiekio Parmezano sūrio, išmaišome. Įdedame kiaušinių trynius, gerai išmaišome .
  4. Išplakame kiaušinių baltymus iki purios masės.
  5. Į masę (3) įdedame šaukštą išplaktų kiaušinių baltymų ir vėl gerai išmaišome. Vėliau supilame likusią kiaušinių baltymų masę ir švelniai išmaišome.
  6. Supilame masę į paruoštus indelius, apibarstome likusiu Parmezano sūriu. Kepame 20 – 25 min. 190 ⁰C, kol gražiai paruduos.

 

Panašūs įrašai:

Slovakiškas sūrio kepsnys
Sotūs blynai
Juodoji arbata su ledais
Svogūninis picos pagrindas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *