Kondensuoto pieno pyragaičiai

Paskelbė Rasa, 2011/10/22

Kai gaminau šokolado drožlių sausainius, sumąsčiau, kad būtų galimą šį receptą kiek paįvairinti 🙂 Taigi vietoj cukraus ir šokolado, naudojau kondensuotą pieną.

Nors pagal planą turėjo gautis sausainiai, bet iškepus jie buvo per birūs. Tad teko suktis ir vietoj sausainių kepti pyragaičius 🙂

Keksiukams:

  • 800 g. kondensuoto pieno;
  • 200 g. pistacijų (100g. sakyčiau mažokai);
  • 400 g. avižinių dribsnių;
  • 300 g. kvietinių miltų;
  • 250 g. sviesto;
  • 2 kiaušinių;
  • 1 a.š. sodos;
  • 1 a.š. kepimo miltelių;
  • ¼ a.š. druskos;
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto;

Gaminime panašiai kaip ir šokolado drožlių sausainius:

Į išlydytą sviestą supilame kepimo miltelius, sodą, druską, vanilę, įmušame kiaušinius, kondensuotą pieną ir maišytuvu išplakame iki vientisos masės. Įberiame miltus ir gerai išmaišome. Į masę suberiame likusius produktus: avižinius dribsnius, susmulkintus riešutus, viską išmaišome. Dedame tešlą į kekso formeles ir kepame 180 ⁰C 22 min.

Panašūs įrašai:

Agurkų ir „wakame“ jūros žolių salotos
Svogūniniai lietiniai blynai
Svogūnų sriuba
Marinuotos paprikos

2 komentarai

  1. Viktorija parašė:

    Nors, galutinis rezultatas gavosi ir ne tas, kurio tikėjaisi, eksperimentas puikiai pavyko! Buvo skanu 😉

  2. Rasa parašė:

    Palikus nakčiai šaldytuve, sakyčiau net skanesni tapo 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *