Kugeliukai

Paskelbė Rasa, 2011/10/29

6 porcijoms:

  • ~1.2 kg. bulvių;
  • 450 g. maltos mėsos (jautienos);
  • 200 ml. grietinėlės (nedidelio riebumo);
  • 2 svogūnų;
  • 3 kiaušinių;
  • 5 š. miltų;
  • 1 š. garstyčių;
  • 1 – 2 š. prieskonių mėsai, bulvėms
  • kastinio arba grietinės;

Nepamirštame spirgų:

  • 200 g. lašinių;
  • 1 – 2 svogūnų;

Maltą mėsą sumaišome su garstyčiomis ir prieskoniais ir bent trumpam paliekame pasimarinuoti :). Pakepiname supjaustytus svogūnus, įdedame faršą ir dar šiek tiek viską pakepiname.

Nuluptas bulves sutarkuojame su „žuravinka“, įpilame grietinėlę, įdedame kiaušinius ir išmaišome. Suberiame prieskonius, miltus ir išmaišome.

Į 6 indelius sudedame maltą mėsą, tada bulvių masę (galima ir atvirkščiai arba viską sumaišyti, nepamenu kaip skaniau). Uždengiame folija (arba galima užtarkuoti sūrio :)) ir kepame orkaitėje 25 min. 180 ⁰C, po to dar 30 min. kepame be folijos.

Tuo tarpu, kol kepa kugeliukai, gaminame spirgus. Dažniausiai tai patikiu „spirgų meistrui“ 😀

Panašūs įrašai:

Šokolado drožlių sausainiai
Vanilinis plombyras
Klasikinis sūrio suflė
Koldūnai

3 komentarai

  1. Jurgis parašė:

    Žmonės kur Jūs gaunat pirkti tokių fantastiškų indelių?

  2. Jurgis parašė:

    Niu reiks patikrinti, ačiū. Maximoj tai tikrai nėr – ieškojau 🙁

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *