Marinuotos paprikos

Paskelbė Rasa, 2012/10/01

Gavau nemažą paprikų derlių, tai iškart prisiminiau Jolantos K. marinuotas paprikas 🙂

Reikės:

  • 5 kg. paprikų;
  • 2¼ stikl. alyvuogių aliejaus (arba kitokio);
  • 2¼ stikl. acto 9%;
  • 2¼ stikl. vandens;
  • 2 stikl. cukraus;
  • 2 š. druskos;
  • 3 česnako galvos;
  • salierų lapų;
  • lauro lapų;
  • juodųjų ir kvapniųjų pipirų;
  • 10 vnt. stiklainių po 750 ml.

Užverdame vandenį, supilame cukrų, druską, aliejų bei actą. Sumetame supjaustytas stambiai paprikas ir verdame 7 min.

Paprikos

Į kiekvieną stiklainį (750 ml.) įdedame:

  • 3 skilteles česnako;
  • 4 juoduosius pipirus;
  • 2 kvapniuosius pipirus;
  • kelis saliero lapus;
  • lauro lapą;
  • paprikas.

Užpilame paprikas marinatu, įstatome stiklainius į jau verdantį vandenį ir kaitiname 15 min. Po to belieka užsukti ir palikti atvėsti 🙂

Panašūs įrašai:

Lazanija lietuviškai
Keksiukai
Karamelinis likeris
Šokoladiniai saldainiai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *