Pica su vištiena ir pievagrybiais

Paskelbė Rasa, 2011/11/13

Reik prisimint, kaip picas kepti 😀

Mieliniam pagrindui (37 cm. skersmens):

  • 11 g. sausų mielių (šlapių reiktų dvigubai);
  • 1 stikl. vandens;
  • 2 stikl. miltų
  • 50 g. sviesto;
  • 1 kiaušinio (galima ir be);
  • 2 š. prieskonių (tešla turi būti irgi skani ;)).

Mieles užpilame šiltu vandeniu, išmaišome. Įberiame stiklinę miltų, išmaišome ir paliekame kilti bent pusvalandžiui. Po to suberiame likusius miltus su prieskoniais, išminkome ir dar kokį pusvalandį paliekame kilti. Supilame išlydytą sviestą, įmušame kiaušinį, išminkome ir formuojame picos pagrindą. Kad lengviau paskirstyti tešlą, ant tešlos užpilame pomidorų padažo arba užlašiname aliejaus.

 

Picai:

  • 240 g. vištienos;
  • 100 g. pievagrybių;
  • 1 paprikos;
  • 200 g. fermentinio sūrio;

Formuojame picos pagrindą ant kepimo akmens (galima ir ant skardos, bet jau daug metų kepu ant akmens :)).

Palei kraštą sudėliojame paprikas ir užlenkiame tešla (juk reik, kad ir kraštai būtų skanūs 🙂 plius tarsi mini sienelė).

Sudėliojame marinuotą mėsą, pievagrybius, svogūnus.

Užbarstome sūriu ir likusiais paprikos gabaliukais 🙂 Ir šįkart apsidraudimui dar folija apvyniojau, nes kartais nuo svorio kepimo metu tešla nukeliaudavo už borto.

Kepama 40 min. 200 ⁰C (kepant ant skardos, reiktų trumpiau 30 min. ir manau užtektų 180 ⁰C).

Panašūs įrašai:

Vafliai
Šokolado drožlių sausainiai
Morkų su bananais pieno kokteilis
Klasikinis sūrio suflė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *