„Picinija“ – įdaryta cukinija

Paskelbė Rasa, 2011/09/13

Kaip skanu gaminti iš sodo gėrybių 🙂 „Picinijos“ paruošimui mums reikės:

  • cukinijos;
  • 2 svogūnų;
  • kelių česnako skiltelių;
  • 1 morkos;
  • 300 g. kalakutienos faršo, bet galima ir kitokio;
  • 200 g. fermentinio sūrio;
  • 100 g. ryžių (priklausomai nuo cukinijos dydžio) arba 1 – 2 bulvių;
  • 1 paprikos;
  • 4 šampinionų;
  • prieskonių mėsai, pipirų… ;

Perplautą cukiniją išskaptuojame, įtriname prieskoniais, priberiame ryžių ir įdedame supjaustytas česnako skilteles bei supjaustytus šampinionus. Visa tai išsitroškins jau orkaitėje.

Supjaustome ir pakepiname svogūnus, pridedame cukinijos išskaptuotą masę, morką, papriką, bulves (šįkart gaminau su ryžiais, tad bulvių nedėjau), troškiname ~10 min. Įdedame faršo ir dar keletą minučių patroškiname. Kaip tokiais atvejais pravartu turėti 29 cm. skersmens keptuvę, nes viskas telpa 🙂 tik velniava, kad špižinė daug sveria.

Suvyniojame į foliją ir 20 min. į orkaitę 180 – 200 ⁰C.

Išėmus, užtarkuojame sūrio, suvyniojame ir dar 20 min. į orkaitę.

Skanaujam „picinijas“ 🙂

 

Panašūs įrašai:

Sotūs blynai
Vištiena su špinatais ir pelėsiniu sūriu
Spanguolių pyragas su šokolado gabaliukais
Gira su kmynais

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *