Pyragas su obuoliais ir spanguolėmis

Paskelbė Rasa, 2011/10/30

Šįkart reikėjo „gelbėt“ obuolius, bet pyragas labai skanus ir su: juodaisiais serbentais, vyšniomis, spanguolėmis..

Reikės:

  • 1 stikl. kvietinių miltų;
  • 1 stikl. cukraus (jei rūgščios uogos, daugiau :))
  • 2 kiaušinių;
  • 50 g. sviesto;
  • 50 ml. pieno;
  • 1 a.š. kepimo miltelių;
  • 1 š. cinamono;
  • vanilinio cukraus;
  • 5 obuolių;
  • spanguolių;

Vietoj obuolių tinka:

    • ~250 g. juodųjų serbentų,
    • ~350 g. vyšnių ar kitokių uogų;

Išplakame kiaušinius su cukrumi, cinamonu, kepimo milteliais. Supilame lydytą sviestą, pieną ir išmaišome. Suberiame miltus, išmaišome ir pilame tešlą į skardą. Sudėliojame obuolius (priberiame uogų) ir apibarstome vaniliniu cukrumi 🙂

Kepame 30 – 40 min. 170 ⁰C.

Panašūs įrašai:

„Picinija“ – įdaryta cukinija
Lazanija lietuviškai
Vištienos sluoksniuotis su pistacijomis ir dešrelėmis
Svogūnų pyragas

2 komentarai

  1. Mindaugas parašė:

    Gražiai atrodo, o be to ir nesunku pagaminti 😉

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *