Slovakiškas sūrio kepsnys

Paskelbė Rasa, 2012/02/07

Slovakiškas sūrio kepsnys, gal dar ir kitaip vadinasi, bet man šis patiekalas asocijuojasi su Slovakija, Tatrais 🙂

3 – 4 porcijoms:

  • 300 g. fermentinio sūrio ~48%;
  • 2 kiaušinių;
  • ~1 stikl. džiūvėsėlių;
  • prieskonių pagal skonį;

Sūrį supjaustome storiau – 1,5 cm riekelėmis. Tada mirkome kiaušinių plakinyje ir apvoliojame džiūvėsėliuose su prieskoniais, taip kelis kartus, kad susidarytų storesnė plutelė. Kepame įkaitintoje keptuvėje kelias minutes, kol gražiai apskrus visi šonai.

Skanu patiekti su keptomis bulvytėmis, ryžiais bei šviežiomis salotomis 🙂

Panašūs įrašai:

Bananinis ryžių pudingas
Sriuba su „wakame“ ir lydytu sūriu
Gardėsis su karamele ir tamsiuoju šokoladu
Orkaitėje troškintos daržovės

6 komentarai

  1. Rūta parašė:

    Paprasta ir turbūt labai labai skanu 🙂

  2. Aušra parašė:

    Šitokius kepsnius mano šeimyna labai mėgsta 🙂 kaip tik savaitgalį pagalvojau kad jau senokai valgėm ir reikėtų iškepti šią savaitę 🙂

  3. Vesta parašė:

    Ar tinka chederio suris?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *