Sveikuolių sausainiai

Paskelbė Rasa, 2013/04/23

Įdomu, kiek iš tikro sveiki šitie sausainiai? sakyčiau tai gana kaloringas desertas 🙂

Sveikuolių sausainiaiSausainiams:

  • 400 g. avižinių dribsnių;
  • 200 g. sviesto;
  • 200 g. saulėgrąžų;
  • 150 g. sezamų sėklų;
  • 150 g. žemės riešutų;
  • 100 g. linų sėmenų;
  • 2 stikl. razinų;
  • 2 kiaušinių;
  • 3 š. medaus (arba 100 g. cukraus).

Sveikuolių sausainiai

Paruošimas:

  1. Ištirpintą sviestą išmaišome su avižiniais dribsniai ir paliekame bent 10 min.
  2. Išplakame kiaušinius su medumi ir išmaišome su avižiniais.
  3. Suberiame likusius ingredientus, išmaišome.
  4. Masę dedame ant kepimo popieriaus ar kilimėlio. Ant viršaus dedame sviestinį popierių ir iškočiojame iki norimo storio. Arba tiesiog rankomis formuojame sausainius 🙂
  5. Kepame 180 ⁰C 10 – 15 min.

Panašūs įrašai:

Pyragas su obuoliais ir spanguolėmis
Juodoji arbata su ledais
Naminiai bananiniai ledai
Aštri pica su malta mėsa

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *