Svogūnų pyragas

Paskelbė Rasa, 2013/04/06

Tokiam svogūnų kiekiui reikia pasiruošti morališkai, ašaros garantuotos 🙂

Tešlai (kepimo indas 34 cm. × 34 cm.):

  • 2½ stikl. kvietinių miltų;
  • 150 g sviesto;
  • 150 ml vandens;
  • 1 kiaušinio;
  • 1 š. cukraus;
  • 1 a.š. druskos.

Paruošimas:

  1. Išplakame kiaušinį su prieskoniais, supilame ištirpintą sviestą, vandenį išmaišome.
  2. Berdami miltus, maišome ir minkome.
  3. Išminkytą tešlą 1 val. laikome šaldymo kameroje arba paliekame iš vakaro šaldytuve.
  4. Iškočiojame tešlą ir sudedame į formą.
  5. Tešlą kepame apie 8 min. 180 ⁰C

Svogūnų pyragas

Įdarui:Svogūnų pyragas

  • 1,8 kg svogūnų;
  • 100 g sviesto;
  • 150 ml grietinėlės (arba pieno);
  • 3 š. miltų;
  • 1 kiaušinio;
  • 1 š. druskos;
  • 1 a.š. pipirų;
  • rozmarinų, meškinio česnako.

Paruošimas:

  1. Supjaustytus svogūnus kepiname svieste apie 30 min., kol gražiai pageltonuos.
  2. Į grietinėlę (pieną) suberiame prieskonius, miltus,  įmušame kiaušinį ir viską išplakame.
  3. Užpilame grietinėle (pienu) pakepintus svogūnus, išmaišome ir dedame ant tešlos.
  4. Kepame 20 – 30 min. 180 ⁰C
  5. Prieš pjaustant, leisti šiek tiek atvėsti.

Panašūs įrašai:

Imbieriniai cukrainiai
Ruginė duona su džiovintais vaisiais ir riešutais
Sveikuolių sausainiai
Imbierinė gira

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *