Tinginio pyragaičiai

Paskelbė Rasa, 2011/12/23

Ale tradicija tapo, kad kasmet šventėms tinginį gaminu, nors nesakyčiau, jog labai tingiu 😀 Šiemet vietoje didelio pyrago sugalvojau, kad pyragaičiai bus smagiau.

Tinginiukams:

  • 400 – 600 g. sausainių;
  • 400 g. sviesto;
  • 400 ml. kondensuoto pieno;
  • 300 g. triufelinio šokolado;
  • 110 g. kokoso drožlių;
  • 100 – 200g. riešutų (nors dažniausiai apie juos pamirštu :D);
  • 4 š. kakavos;

Tinginukai

Ištirpiname sviestą, supilame kondensuotą pieną ir maišydami kaitiname ant mažos ugnies. Sudedame šokoladą ir maišome, kol sutirštės. Kai pakankamai sutirštėja, išjungiame ugnį, suberiame kokoso drožles ir smulkiai susmulkintus sausainius (galima ir stambiau :)). Išmaišome gerai masę ir dedame į keksiukų formeles, įdedame smulkintų arba sveikų riešutų ir apibarstome kokoso drožlėmis (pamiršau, tad apibarsčiau sausainio trupiniais). Kai atvėsta, dedame į šaldytuvą.

P.S.: pyragaičius geriausia daryti nedidukus – vieno kąsnio 🙂

Panašūs įrašai:

Vištiena su špinatais ir pelėsiniu sūriu
Ruginė duona su džiovintais vaisiais ir riešutais
Marinuotos paprikos
Imbierinė gira

1 komentaras

  1. Rūta parašė:

    Nerealiai skanūs, ačiū!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *